Måndagslista

Här är den här veckans måndagslista!

Idag måndag är jag glad för:
* Solen skiner och fåglarna sjunger, känns nästan som vår!
* Jag tränade 4ggr förra veckan! Hoppas jag kan träna nåt den här veckan så inte mitt onda ben förstör!
* Hade gått ner 0.9kg:) 2kg kvar till första delmålet!
* Min älskling är så underbar och ringer och hör hur jag mår varje dag, uppskattas♥
* Isak är helt underbar, need I say more!♥
* Hade en bra dag i Kungsberget förutom att jag ramlade
* Har så bra familjer runt oss som alltid ställer upp med barnpassning, tack!
* 12 dagar kvar till travgalan, då ska jag nått mitt delmål!

Kika gärna in på Jennyns blogg för fler måndagslistor!

Måndagmorgon

God morgon! Har varit uppe sen 7.10 då Isak vaknade. Nu har vi ätit frukost och Isak ligger och sover igen. Själv ska jag passa på att ta en dusch. Har världens jättebåärke på låret och det gör fortfarande väldigt ont. Svullnaden är kvar och det spänner i hela låret, inte skönt! Så det blir en hemmadag idag, ingen promenad. Tur att det finns mat kvar från igår kväll.
Hoppas att ni alla haft en skön helg och ha en bra dag!

Cliniderm sammanfattning

Har ju som jag tidigare skrivit provat på produkter från Cliniderm Det genom att jag är en sk. Buzzador vilket innebär att jag provar tjänster och produkter gratis och sprider information om dom samt återrapporterar.

De produkter från Cliniderm som jag nu använt i drygt en månad är rengöringsmjölk, serum och dagcreme. Produkterna är utvecklade i norden speciellt för våra nordiska förhållanden med växlande temperaturer och låg luftfuktighet. Och jag måste säga att de fungerar faktiskt jättebra!
Under helgen i Åre var det -15 grader ute + vind och sedan in i bastun. Trots det höll sig huden hur mjuk och skön som helst. Inte alls torr och inte heller blir den fet. Så jag kan verkligen rekomendera andra att prova! Min hud är nu hela tiden mjuk och smidig och har fått en jättefin lyster:) Kommer garanterat fortsätta använda det!

Ha det bra!

SMÄRTA!

Ajajaj, så kan man väl sammanfatta dagen i Kungsberget!

Eller, det började väldigt bra. Sen innan lunch åkte vi ner i en av de svarta backarna där alpinklubben hade slalomträning och massa portar uppställda. Första åket gick bra. Sen i andra så kom jag in för fort i branten, det var isigt, jag fick medvridning och ramlade. Hmmm inte så farligt. Lite jobbigt att försöka få på sig skidan igen när det var så brant och den ville sticka iväg hela tiden men annars ingen fara. Åker ner till älsklingen som stannat lite längre ner i backen. Ska stanna vid honom och lyckas sätta staven mellan benen eller nåt, ramlar och måste fått staven under mig. Aj vad det gjorde ont! Ett under att staven inte gick av. Så nu kan jag knappt röra benet utan att det gör ont, är helt blåslagen och svullen på låret....Inte så kul. Gör lixom ont bara jag nuddar benet. Tur att det finns värktabletter. Har även lindat låret för att svullnaden ska hållas i schack. Det var min dag!

Isak hade varit jättesnäll hos farmor och farfar så det var skönt. Nu har han somnat för natten. Han har börjat med en ny grej nu; han ska ligga på mage på mig och somna. Sötnosen♥ det är mysigt att han kan ligga så och slappna av, något han knappt gjort sedan han va nån vecka gammal.

Ska nog också gå och lägga mig medans värktabletten sitter i så jag somnar innan det börjar göra ont igen. Kan tänka mig att det blir svårt att komma upp ur sängen imorgon!
Sov så gott♥

Kungsberget

Nu drar vi till Kungsberget! Älsklingen har gått iväg med Isak till farmor och jag ska göra mig klar och komma efter med bilen.
Ha en skoj dag!

I morgon blir det åka av!

Har bestämt oss för att åka till Kungsberget imorgon för att åka lite skidor. Kul så man får nöta på skidorna lite:)
Isak ska vara hos sin farmor, mysdag för dom♥
Nu har vi kollat på Let's Dance. Isak har gått och lagt sig och jag ska nog också lägga mig snart. Känner att en natt med dålig sömn börjar ta ut sin rätt nu!
Godnatt sov så gott!

Tröttast?

Undrar vem det är som är tröttast? Isak somnade vid 19.30 igår, va vaken en stund mellan 23.50 och 01.10 sen sov han på min mage innan jag tillslut kunde lägga honom i sin egen säng. Nu har han sovit snart 1 timme efter att vi varit upp och ätit frukost.
Jag däremot har knappt sovit alls. Först när han låg i vår säng va jag rädd att älsklingen skulle rulla på honom(han bökar VÄLDIGT mycket när han sover), sen va jag ju tvungen att gå upp ett tag. Sen när Isak sov på mig kunde jag inte heller slappna av så jag somnade nog inte ordentligt förrän framåt kl. 3 eller nåt...
Så vem är tröttast? ISAK♥

Själv har jag haft en morgon bestående av frukost, träning och en dusch. Känner mig riktigt duktig. Har faktiskt tränat 4ggr den här veckan! Ok bara 10 minuter åt gången men crosstrainern är sjukt jobbig så jag är nöjd! Förhoppningsvis ska det ge resultat på vågen också!
Idag ska vi äntligen få tillbaka våran bil. Bakrutan sprack helt utan anledning förra fredagen. Skulle fått den igår, men tydligen hade vår ruta skickats fel till Borlänge istället för hit? Så då kunde dom inte fixa den förrän förhoppningsvis idag. Inte för att vi använder bilen så mycket i veckorna, men det kan ju vara skönt att ha den om man behöver åka någonstans!

Ha en skön dag!


Busfrö

Har en liten kille som aldrig vill vara still! Så fort man lägger honom någonstans så snurrar han över till mage. Visst så är han ju jättesöt, men det är inte så lätt att byta blöja när han ska envisas med att ligga på mage. Tydligen är blöjhinken väldigt spännande just nu! Men det går väl över...Tills dess så spenderar vi tiden för blöjbyten på golvet!




Nu sover han så sött, även det på mage! Min lilla gosplutt♥
Ha en bra kväll!

Klurar

Tänkte jag skulle ändra om lite på bloggen men vet inte riktigt hur...Hmmm får bli morgondagens problem. Nu ska jag försöka få Isak att sova. Godnatt!

Full fart

Varit uppe sen 7.30. Full fart från början. Jag och Isak har ätit grötfrukost, sen va pluttis trött igen. Då passade jag på att träna lite. Skönt att ha det gjort. Nu är jag nyduschad och fräsh igen redo för den här dagen.
Bring it on!

Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för:
* Vi hade en mysig helg med Rally!
* Jag har äntligen börjat träna, känns så skönt
* Isak är så söt, älskar min lillplutt♥
* Det går mot ljusare tider, härligt när det inte är mörkt kl. 15 längre utan man kan njuta av dagarna
* Vi städade i söndags så nu känns huset rent och fräsht igen
* Jag bara är glad:) livet känns härligt just nu

Fler måndagslistor och info hittar ni på Jennyns blogg.

God Morgon!

Vaknat upp till en härlig dag. Isak sov hela natten ända till 7.45 imorse. lyx! Nu har vi ätit frukost, Isak sover igen och vi ska kolla lite på skidor.
Ha en bra söndag!

Rally!

Har varit uppe tidigt idag och varit hemma hos mamma och pappa och kollat på rally. En av delsträckorna i Roslagsvalsen som rallyt heter gick förbi hos dom. Därför stängdes vägen av kl. 9.00 i morse så vi fick åka dit innan. Väl där hade vi gemensam frukost 8 personer, jättemysigt:)
Efter frukost var vi ut och klappade hästarna. Isak blev jätteglad och Bella verkade tycka Isak va mysig att gosa med, hon som kan nafsa lite annars va jättesnäll.
Runt 12 kom första bilarna, hej vad det gick, fast inte på långa vägar så fort som vi trott och hoppats på att dom skulle köra. Runt hundra bilar hade passerat när sträckan va över. Då åt vi lunch och värmde oss framför kaminen. Sen va det lite fika och nu så är vi hemma igen. Här hemma väntade Isaks farmor när vi kom hem. Så nu är hon ute på promenad med pluttisen och vi tar det lugnt och tittar på handboll. Senare blir det hemgjord pizza, mums.





Ha en bra kväll!


Min lilla flygmaskin♥


Inte så mycket för att försöka krypa. Flyga är sååå mycke roligare!

Igång igen!

Har nu äntligen börjat träna igen! Stog på crosstrainern i 10 minuter, sen var jag helt slut. Efter 3 minuter värkte låren och resterande tiden gick enbart på vilja. Men då känns det ju att det ger något alla fall! Nu efter en snabbdusch och en banan känner jag mig full av energi och på toppenhumör.
Hoppas ni får en fin dag!

Kan man få för mycke frukt?!

Har nu varit till Maxi för storhandling. En av påsarna va bara frukt och grönt. Bananer, apelsiner, äpplen och päron så nu ska här ätas frukt! Plus det att vi köpte 3 förpackningar frysta bär också...
Isak tyckte det var jättekul att sitta upp i vagnen inne på affären och titta på allt. Dock blev han jättetrött på slutet så vi fick bära honom. Nu ligger han i sin vagn och sover så sött.
Skönt att vi hade mat över från igår så det va bara att värma. Hade ingen ork till att stå och laga i ordning nåt.
Nu ska jag dricka te och kolla på halv åtta hos mig.
Ha en bra kväll!

Sovmorgon

Vaknade inte förrän 9.10 idag. Jätteskönt med lite sovmorgon. Hade ju dock varit upp vid 5.40 och ammat lite men det räknas inte!
Har nu tagit en härlig dusch med ansiktsmask och bodyscrub. Skönt att ta hand om sig själv lite medans Isak sover.
Idag ska vi åka till Maxi för storhandling. Har skrivit en låååång inköpslista med förhoppningsvis allt vi behöver.
Snart ska vi ut i solen på en promenad för lunch.

Ha en bra dag!

Aj då

Gick inte så bra för Sverige i handbollen ikväll. Förlust mot Argentina. Jaja så kan det gå. Som vanligt alla svenska lag i alla sporter, inte som bäst när det är viktigt...
Nu har jag lagt Isak, han var så trött pluttisen.

Idag så beställde mamma biljetter till travgalan i Gävle den 12 februari. Deras häst är ju nominerad som årets tvååring:) Lilltjejen jättekul. Så då blir det middag och prisutdelningar.
Tvååriga varmblod Tränare
♥Jambalaya Kemp♥ Tomas Rosén
Sabin Streamline Jenni H Åsberg
Wille Sherona Jenni H Åsberg

Det gör ju även att jag har något extra att kämpa för med vikten så jag kan ha någon klänning!

Nu ska jag gå och lägga mig och känner på mig att jag kommer somna så fort huvudet slår ner på kudden.
Sleep tight, mind the bugs don't bite!

Härlig dag

Har precis kommit hem från att ha varit och ätit lunch. Helt underbart skönt ute. Solen skiner och det är runt +2 grader. Lillplutten ligger ute i vagnen och sover. Snart kommer älsklingen hem ifrån jobbet. Har förberett en "matsedel" för 2 veckor framåt så man inte behöver stå där varje kväll och tänka: hmmmm och vad ska vi äta ikväll då? Så blir det nåt onyttigt som går fort för man är hungrig. Hade tänkt att vi skulle komma iväg och storhandla också så det finns grejor hemma till allt. Får se kanske blir en tur till Gävle i em.
Så nu klev älsklingen innanför dörren♥ får se vad han tycker.
Man kanske skulle försöka ställa sig på crosstrainern ett tag också och bränna lite kalorier:)

Ha en skön eftermiddag och njut av solen!

Godnatt!

Nu ska jag försöka sova lite. Har kollat på CSI och Idrottsgalan. Tycker det var dåligt att Therese Ahlshammar vann Jerringpriset och inte ens va på plats för att ta emot det...
Hoppas ni haft en bra dag. Var ute på en skön kvällspromenad, nästan 1 timme. Lite halt var det dock, tur man hade vagnen att hålla sig i!
Sov så gott nu och sweet dreams!

Måndagslista

Här kommer denna veckas måndagslista! Gå gärna in på Jennyns blogg för fler listor!

Idag måndag är jag glad för:

* Jag äntligen fick undan tvätten hemma igår!
* Vi börjar bli friskare, inge mer förkylning nu det har vi inte tid med!
* Jag hade gått ner 1,9kg på en vecka:) Hurra för det!
* Isak har sovit lite bättre nu igen efter några dagars (och nätters) dålig sömn
* Äntligen har crosstrainern hittat hem, nu blir det träna av!
* Känner mig så full av energi, äta rätt gör att man mår så mycket bättre!
* Jag har världens bästa familj♥ Ingen nämnd ingen glömd!
* Känner mig så redo att fortsätta min viktminskning, inget fusk här inte!

Ha en bra vecka alla!

Nu var julen slut

Ja, jag vet. Det var igår man skulle plocka bort julgrejorna. Men det var fullt upp här hemma med sjuklingar så det fanns varken tid eller ork. Nu har jag allafall plockat undan granen och alla ljusstakar i fönstren. Bara några gardiner kvar att byta. Rätt skönt faktiskt. Även om jag älskar julen så fick jag aldrig den där rätta känslan den här julen.

Igår kväll låg Isaks feber på 38,3 grader och när han vaknade till på natten va han sjöblöt av svett stackars liten älskling♥ Imorse var det 37,8 grader så han fick mer alvedon. Hoppas det blir bättre snart. Han är dock jättesnuvig och täppt och snoren bara rinner. Lillpluttis har fått min förkylning. Första gången han är riktigt sjuk:( Som tur är verkar pappa Peppe klara sig, alla fall än så länge.

Nu har Isak somnat och jag ska ta det lite lugnt. Väntar på att älsklingen ska sluta jobbet kl.14 så jag får min mat. Åt nyss lite yoghurt och en banan, men det ska bli gott med laxpudding.
Hoppas ni alla är friska och krya.

Ha en skön dag!

Febrigt och förkylt

Jag är jätteförkyld. Snoren rinner och jag hostar och känner mig allmänt slö. Inte kul att behöva snyta sig hela tiden!

Igår var jag på BVC med Isak för kontroll och vaccination. Han är nu 69,5cm lång och väger 7430g. Stora killen! Vaccineringen gick bra, bara lite gråt direkt när han fått sprutorna. På kvällen var han dock lessen hela tiden så han fick lite alvedon och då blev det bättre. Imorse kändes han var så jag kollade tempen; 37,9grader vilket är varmt för honom som normalt ligger runt 37. Pluttis fick lite alvedon och frukost. Nu sover han efter lunchen, behöver vila lillkillen. Hade fortfarande 37,9 trots att han fått alvedon så febern måste stigit ganska mycket. Hoppas det bara är en reaktion av vaccinet och att det ger med sig till kvällen.

Jättefint och soligt ute, dock lite kallt. Med tanke på Isaks feber så stannar vi inne idag. Får göra lite våfflor hemma till mig själv vilket inte är helt fel.

Ha en bra dag♥

Åre 2011 i bilder!

Här kommer en sammanfattning av vår resa till Åre med lite bilder.




















Det var allt från Åre den här gången. Hope you enjoyed!

God Natt!

Nu ska jag gå och sova och hoppas att Isak somnar. Har jätteont i halsen:( Hoppas att det inte blir värre. Sov så gott!

Måndagslistan

Här är denna veckas måndagslista! Vill du veta mer? Kolla in Jennyns blogg!

Den här måndagen är jag glad för:

* Vi hade det supertrevligt i Åre
* Isak var så duktig, klarade sig utan mamma i nästan 4 dagar!
* Mamma och pappa tog hand om Isak så vi kunde åka till Åre, TACK!
* Jag har bestämt mig, nu ska kilona bort!
* Det var så härligt skönt och soligt idag, perfekt att promenera i:)
* Älsklingens mamma var så snäll och tog hand om våra katter när vi var borta.
* Isak har fått bättre rutiner med mera sömn, härligt att få sova hela nätter!
* Jag älskar min underbara ♥Isak♥ och ♥Peter♥

Nu ska jag slå mig ner i soffan ett tag och kolla lite tv. Ha det bra!

Slut!

Helt slut efter en dag i backen. Åkte 3,5 timme i sträck innan lunch, kändes i låren! Nu är hela kroppen öm. Har precis kommit tillbaka från afterski på Bygget med bästa afterskibandet Marmeladorkestern!
Det va härligt att basta lite tidigare, skönt att värma sig.
Om ett tag ska vi ut och käka, får se vad det blir ikväll.
Hemma verkar det gå fint med Isak. Gullungen sover hela nätterna så duktig. Men välling och ersättning vägrar han, bara vanlig mat som gäller. Kanske inte vill bli ammad längre ens när vi kommer hem...
Nu ska vi slappa lite i soffan ett tag.
Ha det så bra!

Åre!!

Sitter i lägenheten och tar det lugnt. Resan upp gick bra men efter Sundsvall vräkte snön ner och man såg knappt något. Jättemysig lägenhet med utsikt över Åresjön.
Hemma går det bra med Isak. Han sov tydligen redan!
Nu blir jag lite mobbad för vad jag sa när vi åkte hit. Vi kom fram till att det inte skulle vara så kul om det skulle bli strömavbrott när man åker kvällsåk. Då sa jag: man kan ju åka mot ljuset för det lyser ju nere i Åre jämt. Hmmm lyser när det är strömavbrott....Eller inte!
Nu ska jag gå och lägga mig.

Godnatt alla!

Nu åker vi!

Väntar på Micke och Johanna. Sen bär det iväg till Åre. Mamma och pappa har varit här och hämtat Isak. Lillplutten sov HELA natten och vaknade inte förrän kl. 7.15. Så skönt. Kommer verkligen att sakna honom mitt allt♥
Blev lite tårar när han skulle åka. Hoppas allt kommer att gå bra för dom.
Nu blir det att "hit the road" i en sisådär 6-7 timmar. Ha det så bra.

Packa

Dax att börja packa snart. Både till sig själv före Åre resan och till Isak för några dagar hos mormor och morfar. Har alla fall tvättat idag så allt är rent.
Problemet för tillfället är hur skidorna ska få plats i bilen. Älsklingen är iväg och kollar efter takracken till bilen. Mamma och pappa har en takbox men räckena passar inte till våran bil. Men det löser sig nog.
Ska bli kul att komma iväg och åka lite skidor, samtidigt som det kommer kännas lite jobbigt att vara borta från Isak i nästan 4 dagar! Stackars pluttisen inte mysa med mamma på så länge men det går nog bra. Han älskar att vara hemma hos mormor occh morfar så det blir kanske kul för honom.
Får hoppas att det blir bra väder så man kan åka ända upp till toppen. Härlig känsla att bara svisha ner för backarna!
Åre 2009

Nej, nu är det dax att ta itu med packningen. Vi höres!



TÄVLING! VINN EN GÅVOBOX FRÅN CLINIDERM

Ni har väl inte missat att jag har en tävling här på bloggen?

Nu har ni chansen att vinna en gåvobox från Cliniderm innehållande 6st småförpackningar.         


För att vinna ska du göra följande: Maila rätt svar på frågorna till mig ([email protected]) samt i en kommentar till inlägget motivera varför det är du som ska vinna. Alla kommentarer kommer vara dolda tills tävlingen är slut. Jag utser vinnarna. Vinnarna meddelas på bloggen efter tävlingens slut.
Tävlingen pågår till 23 januari

Fråga 1
Vad kallas den kompositionen som alla Cliniderms produkter innehåller?

Fråga 2

Vilken återfuktning från Cliniderm bör du välja om du har normal/blandad hy?

Svaren finns på Cliniderms hemsida.
LYCKA TILL!

God Morgon...

...eller snarare god middag! Somnade nog inte förrän efter 1 igår. Sen va ja upp vid 4 och gav Isak mat. Fick dock sova till 8 sen, skönt. Sov en timme till mellan 9.30 och 10.30 också, det behövdes! Isak ligger och sover nu igen, men jag ska försöka hålla mig vaken!
Knäppte den här bilden på vår galna katt i morse. Monsterkatten! Tror att våran gran är ett klätterträd!


Idag ska jag nog bara ta det lugnt och stanna inne. Ser riktigt gråkallt ut ute och det är -11,2 grader, brr.
Hoppas älsklingen stänger tidigare och kommer hem vid 14 istället för 16.

Ha det bra!

Cliniderm!

Som Buzzador har förmånen att få testa på Cliniderm by ACO. Det är en hudvårdsserie utvecklad i norden för våra nordiska förhållanden. Jag ska under några veckor använda: Rengöringsmjölk, dagcreme och serum.


Huden är ju vårt viktigaste skydd mot yttre påfrestningar och kan försämras av t ex kyla, torr luft och luftföroreningar. Även stress kan påverka huden. Här i norden har vi ett torrt klimat och stora temperaturväxlingar som gör att huden måste anpassa sig snabbt. Cliniderm har en optimal sammansättning av effektiva fuktgivande ämnen, en så kallad klimatblandning. Produkterna är utvecklade att användas tillsammans för att öka hudens motståndskraft och motverka ålderstecken.
Vill du veta mer om Cliniderm och deras produkter klicka här: Cliniderm

Jag har nu under några dagar använt produkterna och tycker hittills följande:
Positivt
* Bra och hygieniskt med pumpflaska
* Lätt att applicera
* Dryg, räcker med lite
* Luktar gott
* Hudens känns mjuk och smidig hela dagen

Negativt
* Innehåller parabener, forskning tyder på att parabener kan störa våra hormoner och fertiliteten
* Innehåller ingen solskyddsfaktor, borde vara spf 15 tycker jag

Funderingar
Behövs det verkligen ett serum? Kan man inte slå ihop dagcreme och serum så att man slipper använda 2 olika produkter? Skulle gärna prova nattcremen då jag nu använder dagcremen även under natten.

Återkommer med fler funderingar då jag använt produkterna lite längre! Kommer under veckan att lägga ut en tävling där du kan vinna ett testkit från cliniderm så glöm inte att hålla koll om du vill vara med och tävla!

Snart väntar sängen.

Sitter och ger Isak sista maten för kvällen sen är det sängen som gäller! Är så fruktansvärt trött. Har inte gjort så mycket idag, var ut på en skön promenad på dagen sen har det mest varit soffan. Godnatt och sweet dreams<3

Gott Nytt År!

Ville bara önska alla ett gott nytt år! Hoppas alla hade en bra kväll.
Vi hade en trevlig kväll hemma hos mamma och pappa igår med  Micke Johanna och Patrik också. Åt underbart god mat och nog lite för mycket. Spelade spel och sköt fyverkeri och hade det allmänt mysigt.
Dock inte lika kul att åka hem, jag körde. Hade Kommit massor av snö och drivit lite så va det jättehalt. Men vi kom hem lugnt och säkert alla fall.
Nu sover Isak, blev inte mycket sömn för honom igår pluttisen♥ Han vill ju vara vaken och med så han inte missar något!
Snälla lillebror va här och tog bort våran snövall med traktorn och fick lite te och macka. Hade varit ute och plogat sen 5 imorse stackarn. Älsklingen är ute och kör med snöslungan nu, men som det snöar och blåser lär det se likadant ut ikväll igen.

Ha en lugn och skön dag!

RSS 2.0